3 načina kako već u ovom trenutku poboljšati ponašanje vašeg psa

3 načina kako već u ovom trenutku poboljšati ponašanje vašeg psa

Ako prakticirate trening poslušnosti i psa učite riječi poput sjedi, dođi, lezi itd. važno je shvatiti da učenje zahtijeva vrijeme i da ne možemo odabrati prečace za dobro dresiranog psa!

Ne dopustite da vas vrijeme i angažman odvrate od podučavanja psa lijepom ponašanju. Poboljšanje možete postići uvođenjem nekih novih navika u svoju svakodnevnicu.

Kad kombinirate dovoljno vježbanja, dobru prehranu i zdravstvenu zaštitu, s ova tri savjeta za bolje upravljanje bit ćete na boljem putu da kao rezultat dobijete dobro odgojenog psa. Ovi će vam savjeti pomoći da postanete učinkovitiji i smanjite neprimjereno ponašanje koje vaš pas može doživjeti.

Prestanite previše pričati!

Možda toga niste svjesni, ali psi više obraćaju pažnju na vašu neverbalnu komunikaciju nego na ono što govorite. Budući da su psi po prirodi grabežljivci, imaju dobru sposobnost uočavanja i najmanjih promjena u kretanju. Iskoristite ove sposobnosti utječući na ponašanje vašeg psa.

Manje razgovora potaknut će psa da vas prati s više pažnje.

Naučite svog psa da se makne s puta.

Kao što pas prirodno prepoznaje kretanje i govor tijela, razumije također i važnost osobnog prostora. Mislim, oni razumiju prostor u kontekstu hijerarhije. Psi imaju instinkt da zaštite prostor. U nekim je slučajevima poželjna zaštita, ali ne i kada želimo sjesti na svoj kauč.

Vježbajući naredbe naučite svog psa da bude tolerantniji prema čovjeku i njegovom osobnom prostoru.
To je lakše postići kod štenaca nego kod starijih pasa. Za starije pse koristite savjet br. 3 u nastavku.

Dakle, trebate maknuti svog psa s puta. Ako pas leži na putu, trebali biste ga tapšati nogom da se povuče, umjesto da ga preskačete. Ako leži na vašem omiljenom kauču, lijepo ga pozdravite tako da možete tamo sjediti. Nije nam namjera uznemiravati psa, ali važno je da se pas pokorava i to je baš poput podučavanja djeteta da se odrekne mjesta starije osobe u znak poštovanja.

Koristite sanduke i vrata kako biste pomogli u provođenju kućanskih pravila

Utvrđivanje pravila i granica osnova je da vaš pas može živjeti u skladu s vama. Pas mora imati granice i ne smije raditi sve što želi, jer previše slobode može dovesti do neprimjerenog ponašanja.

Sanduci, vrata itd. su ono što kolijevke, sigurnosna vrata i sigurne ruke znače za malu djecu. Ograničavaju opasnost i pomažu u pružanju sigurnosti i boljoj kontroli.

Veselo trenirajte!

friday night funkin download tv express apk

Odgovori