Da li su elektroničke pseće ogrlice sigurne?

Da li su elektroničke pseće ogrlice sigurne?

Ako imate pitanja o ogrlicama za trening na daljinu, pripazite gdje tražite odgovore, odnosno informacije. Nerijetko se na pitanja odgovara pričama koje nemaju puno veze s činjenicama i stvarnošću. Pojedinci ponekad žele prikazati štetne i netočne informacije o mitu da ogrlice mogu gorjeti.

Ovaj mit jednostavno nije istinit. Električna snaga ogrlice nije dovoljno velika da generira toplinu potrebnu za gorenje tkiva. Ako i dalje sumnjate u sigurnost zbog određenih slika pasa s ružnim opeklinama, dopustite mi da nešto pojasnim.

To je nastalo uslijed trenja. Nisu uzrokovani toplinskom snagom, već korisnikom koji je s ogrlicom neprimjereno rukovao. To se može dogoditi ako predugo ostavite ogrlicu na psu ili se može dogoditi kod nekih drugih pomagala za trening. Zamislite da nekoliko dana zaredom nosite gumicu oko zgloba. Koža ispod nje bila bi podložna ograničenom protoku krvi. Isto se može dogoditi s e-ogrlicama ako ih psi predugo nose.

Veličina e-ogrlica trebala bi odgovarati širini vrata kako bi se spriječilo nepotrebno stiskanje i trljanje. Sve ove probleme možete izbjeći tako da jednostavno i odgovorno pratite protokol. Kada koristite e-ogrlicu, imajte na umu sljedeće upute i neće biti problema s iritacijom kože.

  • Pravilno namjestite ogrlicu. Pazite da je ogrlica pritisnuta dovoljno čvrsto da ne pleše oko vrata psa i ne može pasti kad pas nagne glavu na tlo.
  • Ako će vaš pas za vrijeme treninga, koji će trajati cijeli dan, nositi ogrlicu, premjestite ili ponovno namjestite razvodnu kutiju svakih nekoliko sati, kako ne bi bila uvijek na istom mjestu.
  • Ne ostavljajte ogrlicu na psu duže od 10 sati dnevno.
  • Ogrlice su sigurne za upotrebu u vodi i u vlažnim uvjetima, ali preporučuje se uklanjanje ogrlice nakon plivanja tako da se koža, odnosno dlaka ispod prijemnika osuši. Radije ne izlažite ogrlice previše vlažnom vremenu.
  • Redovito četkajte psa kako biste se riješili otpale dlake i tako spriječili njeno nakupljanje na ogrlici.
  • Provjerite vrat svog psa prije i nakon svake uporabe kako biste bili sigurni da je koža zdrava i da nije nadražena.

Pouka ove priče je da ogrlice na daljinsko upravljanje neće opeći vašeg psa i da se trenje lako može spriječiti pravilnim rukovanjem.

Trenirajte pametno i uživajte u vremenu koje provodite sa svojim psom!

Odgovori