3 razloga zašto odabrati e-ogrlicu za treniranje vašeg psa:

3 razloga zašto odabrati e-ogrlicu za treniranje vašeg psa:

Jeste li kad razmišljali o kupovini ogrlice na daljinsko upravljanje za treniranje vašeg psa? Vjerojatno ste kad bili izvan sebe i pomislili na “šok ovratnik” kao posljednji pokušaj rješavanja problema koji imate sa svojim psećim prijateljem.

Razumljivo je da se ponekad razljutite. Pas često zna uznemiravati tako da skače naokolo, laje bez pravog razloga, grize stvari i slično. Kao vlasnik, naravno, obožavate svog psa, ali ponekad ste umorni zbog njegovog ponašanja i želite da to završi!

Kao profesionalni trener, potpuno vas razumijem. Svakodnevno slušam priče očajnih vlasnika pasa. Ipak, prije nego posegnete za postupkom, koji je za vas zadnja solucija, dopustite mi da vam objasnim neke stvari o ogrlicama i što mogu napraviti ta vas i vašeg psa.

Kao prvo, treniranje s ogrlicom na daljinsko upravljanje najbrži je i najjednostavniji način da postignete odazivnost kod psa kad nije na povodcu.

Pas koji je pravilno dresiran s ogrlicom na daljinsko upravljanje, može sigurno uživati ​​u slobodi koju nudi trčanje bez uzice. Mnogi takvu ogrlicu smatraju “virtualnom uzicom” koja psu daje slobodu i čuva ga. Vjerujem da psi koji su dresirani s e-ogrlicom odlaze na različita mjesta i rade više stvari jer se njihovi vlasnici osjećaju samopouzdanije i sigurnije, budući da imaju potrebnu kontrolu nad njima.

Ogrlice na daljinsko upravljanje mogu drastično poboljšati komunikaciju između vas i vašeg psa, budući da omogućavaju bolji »tajming«.

Za učinkovit trening,  moramo efektivno zaustaviti neželjeno ponašanje U TRENUTKU kad se to dogodi. Ako je pas udaljen nekoliko metara od nas, “tajming” postaje izazov i u ovom slučaju ogrlica na daljinsko upravljanje prevladava udaljenost i intervenira kad je potrebno u određenom trenutku prekinuti psa. Poboljšan “tajming” prednost je koja omogućuje brže učenje i mnogo veću učinkovitost.

I na kraju, ako pravilno koristimo ogrlice na daljinsko upravljanje, to je zapravo manje stresan način treninga od većine konvencionalnih metoda.

Ovo je vjerojatno upravo suprotno od onoga što ste očekivali. Ako slijedite osnovne upute, rezultat će biti zadovoljan, sretan pas. To je zato što je njeno djelovanje toliko crno-bijelo za pseće razumijevanje da pojednostavljuje proces učenja. A pojednostavljenjem razumijevanja psa, značajno smanjujemo stres.

Ako ste razmišljali o kupnji ogrlice za daljinsko upravljanje za svog psa, nastavite razmišljati u tom smjeru. Imajte na umu pozitivne strane koje donosi jednostavnija komunikacija koja je manje stresna za oboje. Počnite planirati nove pustolovine kako biste svog uzornog psa poveli sa sobom!

Odgovori